Dakwerken Roeselare

VCM Projects, gevestigd in Roeselare is gespecialiseerd in dakwerken voor nieuwbouw en renovatie en dakisolatie in Roeselare. Wenst u uw dak te renoveren of te isoleren? Voldoet uw dakisolatie niet meer aan de huidige normen? Of begint u aan een nieuwbouwproject en zoekt u een aannemer voor al deze werken?
VCM Projects komt tot bij u in regio Groot-Roeselare: Rumbeke, Oekene, Beveren, Izegem...

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende offerte! 

 
 
 
 


DAKGEBINTE


Bij dakwerken komt vaak meer kijken dan alleen het leggen of vervangen van de pannen. Daken zien sterk af in weer en wind. Daarom moet ook het dakgebinte vaak vervangen of vernieuwd worden. Ook hiervoor is VCM Projects uw dakwerker in regio Roeselare. Bij dakrenovatie kijken we steeds het dakgebinte na en geven we correct advies over de juiste werkwijze.

 

PLATTE DAKEN


Bij dakwerken aan platte daken is het vooral belangrijk rekening te houden met het regenwater d.w.z. het juiste bedekkingsmateriaal en de juiste hellingsgraad voor een goede afwatering van het regenwater. Voor platte daken gebruiken we een EPDM dakbedekking. Dit is een soort synthetische rubber, zeer elastisch en bestand tegen grote temperatuurschommelingen. Met een levensduur van 50 jaar bent u enige tijd gerust. Toch is het belangrijk om platte daken ook na enkele jaren te laten nakijken op scheurtjes. Deze kunnen door ons gemakkelijk worden hersteld om zo lekkage te voorkomen. Dus hebt u een plat dak in regio Roeselare? Of bouwt u met een plat dak in West-Vlaanderen. Contacteer VCM Projects voor uw platte dakwerken.

DAKGOTEN


Dakgoten zijn uiteraard noodzakelijk op ieder dak maar daarnaast kunnen ze ook een esthetische meerwaarde bieden aan uw woning. U kan opteren voor zinken, koperen of PVC dakgoten. Vaak wordt de keuze hierbij bepaald door de stijl van uw woning. Uw dakwerker VCM Projects uit Roeselare staat u ook bij in deze keuze met advies.Naast de materie waaruit de dakgoten worden gemaakt is er ook keuze in hanggoten of bakgoten. Opnieuw speelt de stijl hier een grote rol in het maken van deze keuze. 
Zoals u ziet komt er bij het plaatsen van een nieuw dak of het renoveren van een oud dak heel wat kijken. Dakwerken is een heel ruim begrip en VCM Projects uit Roeselare staat u hierin bij. Zowel voor het nakijken van uw dak, als voor het renoveren of plaatsen van een nieuw dak, dakisolatie of dakgoten, als ook voor het herstellen van problemen aan hellende of platte daken kan u bij ons terecht.

 


Twijfel niet en contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek voor al uw dakwerken in regio Roeselare!

NIEUW DAK OF DAKRENOVATIE

Bouwt of verbouwt u in regio Roeselare? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een goede dakwerker. VCM Projects zijn 2 goede dakwerkers en ervaren personeel die uw dak leggen of renoveren en u bijstaan met advies. Dakrenovatie is soms nodig door schade of door ouderdom. Het kan dan gaan om het herstellen van een dak maar in bepaalde gevallen is het interessanter om het volledige dat te vervangen. Wij helpen u in deze keuze. 
Bij een nieuw dak moet u kiezen welke dakbedekking u verkiest: dakpannen of leien, welke kleur, welke soort. Ook hierin staan we u bij. U vindt alvast inspiratiefoto’s in de reeds door ons gerealiseerde werken en op onze Facebookpagina. 
Bij het uitvoeren van dakwerken komt meer kijken dan alleen de bedekking uiteraard. VCM Projects uit Roeselare voert ook alle andere dakwerken uit zoals: dakgoten, vernieuwen van dakgebinte, dakisolatie, gevelbekleding, dakramen en dakkapellen. Lees verder voor meer info!

 

HELLENDE DAKEN


De meeste huizen in West-Vlaanderen, en dus ook in Roeselare hebben een hellend dak. Deze worden bekleed met dakpannen, in beton of keramiek. Keramische pannen zijn gekend als de traditionele dakpannen of kleipannen. Ze hebben door de jaren bewezen door weer en wind een lange levensduur te hebben. Betonnen dakpannen zijn een recentere mogelijkheid en hebben als groot voordeel dat ze, door de manier waarop ze gemaakt worden, minder snel ‘gebreken’ of beschadigingen tonen. De keuze is vaak afhankelijk van de bouwstijl van de woning en de gewenste kleur, vorm en formaat die u wenst. VCM Projects helpt u met plezier bij uw keuze. 

 

DAKISOLATIE


Dakisolatie is op vandaag verplicht bij nieuwbouwwoningen. Ook bij het renoveren van daken, zowel platte daken als hellende daken moet er aan de dakisolatie worden gedacht. Wij kunnen dit voor u uitvoeren. Zowel wanneer wij uw dak plaatsen of renoveren als ook los van andere dakwerken plaatsen wij dakisolatie in Roeselare en omstreken. We gebruiken hiervoor glaswol of PUR/PIR isolatieplaten. Het isoleren van uw dak is een meerkost maar zorgt op korte termijn voor een grote besparing in uw energie-uitgaven.