Bij het renoveren van uw dak of plaatsen van dakisolatie kan u verschillende premies verkrijgen van verschillende instanties. Afhankelijk van uw woonplaats, woning en inkomen hebt u recht op verschillende premies. Wij willen u graag helpen in dit kluwen en daarom vindt u hieronder alvast enige info en links naar interessante websites. 

Uiteraard staan wij steeds klaar om uw vragen te beantwoorden!

  • Indien u de isolatie laat plaatsen door een geregistreerde aannemer kan u genieten van een belastingsvermindering. Zo kan u tot 30% van het betaalde bedrag voor dakisolatie inbrengen in uw belastingaangifte (beperkt tot een maximumbedrag)
  • Premie van netbeheerders voor dakisolatie, geplaatst door uzelf of door een aannemer. 
  • Ook gemeentes geven premies voor het verbeteren van de dakisolatie. Deze premies kunnen verschillen tussen verschillende gemeentes. In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. U kan hiervoor contact opnemen met uw gemeente.
  • Als u als huurder het dak van uw huurwoning isoleert hebt u ook recht op premies.
  • Wanneer u het dak van uw woning die minstens 25 jaar oud is helemaal of deels vernieuwt en voorziet van dakisolatie kan u ook genieten van een verbeteringspremie. Hiervoor mag uw inkomen wel niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag.